Set propostes per a una lectura en companyia a casa
Et donem diversos consells per a fomentar la lectura a casa i convertir eixe moment en una estona plena de màgia, plantant la llavor d'un gran futur lector o lectora.
Adrián
27.05.24 11:35 AM - Comentari(s)
Portar el valencià a fora de l'aula: l'experiència de l'IES Camp de Morvedre
L'IES Camp de Morvedre és un centre amb una altíssima proporció d’alumnes estrangers, entre els quals el valencià és cada dia més popular. La recepta? Unes activitats que impliquen als mateixos estudiants i que connecten la docència de la llengua a les arrels de la comarca.
Adrián
24.05.24 07:56 AM - Comentari(s)
"Hem d'intentar que els nouvinguts vegen la llengua atractiva, perquè vulguen fer-la seua "
Soraya Bernabeu, docent a l'IES Fray Ignacio Barrachina d'Ibi, ens parla de la nova realitat a les aules valencianes, amb més alumnat estranger que mai, i la seua experiència en l'ensenyament del valencià
Adrián
07.05.24 03:55 PM - Comentari(s)
"Aprendre una llengua és aprendre a parlar-la"
Francesc Gisbert presenta 'Parlarem', el quadern de docència del valencià per a nouvinguts que ha coordinat.
Adrián
07.05.24 11:58 AM - Comentari(s)
La nova EvAU penalitzarà les faltes d'ortografia
A Andana estem pendents de l'actualitat que afecta al món de l'educació. I aquests dies, la conversa ha estat protagonitzada per la nova EvAU, que s'activarà a partir del curs que ve. La principal novetat és que les faltes d'ortografia baixaran fins a un 10 % la nota de cada examen.
Adrián
27.03.24 01:21 PM - Comentari(s)
Les propostes d'Andana Editorial per a l'Any Estellés
Suposem que has d'estar pensant en continguts didàctics sobre la figura de Vicent Andrés Estellés per a usar a classe amb els teus escolars. Et presentem tres propostes amb l'esperança que puguen ajudar-te.
Adrián
14.03.24 11:03 AM - Comentari(s)
Més de 100.000 estudiants valencians s'examinaran amb el nou "estudi PISA" espanyol
El prestigiós estudi PISA avalua a desenes de milers de joves espanyols de 15 i 16 anys. Des d'aquest curs, no serà l'únic examen de diagnòstic als nostres centres. En unes setmanes s'inicien les noves avaluacions de la Lomloe.
Adrián
14.03.24 10:16 AM - Comentari(s)
Cinc vies per a nodrir la creativitat amb un llibre d'il·lustracions
Els llibres il·lustrats estan plens de literatura, d'art i d'oportunitats per a crear i per a treballar en sincronia amb el xiquet. Per això, aquest gènere obri la porta a tota classe de beneficis per a ell. Et donem 5 claus i idees per a explotar aquest potencial.
Adrián
29.02.24 02:09 PM - Comentari(s)
L'experiència de mitja hora de lectura al dia
A l'IES La Moreria de Mislata, si entres després del pati, tot l'edifici està en silenci. Hi ha una raó, una iniciativa pionera que els ha portat recentment a la televisió. És l'hora de la lectura.
Adrián
29.02.24 12:37 PM - Comentari(s)
'La Balena', de Benji Davies: proposta d'activitats
'La Balena' és un llibre d'il·lustracions que pot ser llegit amb una classe d'Educació Infantil en minuts. Tot i això, quasi tot el que la història vol contar no està contat explícitament. Et portem una sèrie de propostes per a endinsar-te, junt amb els teus escolars, en la lectura de 'La Balena'.
Adrián
29.02.24 11:14 AM - Comentari(s)